Podul peste Peţa din strada Traian Blajovici va fi reconstruit pentru suma de 296.782 lei. Municipalitatea a atribuit joi lucrarea asocierii formate din firmele Drumuri Bihor şi Aquacons, pe criteriul celui mai mic preţ. Conform unui comunicat al Primăriei, comisia de licitaţie a calificat ca inacceptabilă oferta comună a firmelor Drumuri Orăşeneşti şi Tractebel Engineering deoarece, la cei 357.040 lei, cât au cerut pentru lucrare "au ofertat o valoare mai mare decât valoarea estimată a achiziţiei".

Contractul de achiziţie a lucrărilor urmează să fie semnat după expirarea termenului legal de depunere a contestaţiilor. "Contractul cu firma declarată câştigătoare urmează să fie semnat la sfârşitul lunii septembrie, iar apoi proiectarea să se realizeze în termen de 30 de zile de la semnarea contractului şi execuţia lucrărilor în termen de 90 de zile de la predarea amplasamentului", a declarat viceprimarul Gheorghe Carp.

Lucrările de refacere a podului peste Peţa se impun datorită stării avansate de degradare a acestuia, motiv pentru care a şi fost închis traficului auto. Reabilitarea podului este cu atât mai necesară cu cât municipalitatea are în plan prelungirea străzii Traian Blajovici până la giraţia cu drumul de centură din zona hypermarketului Real.