Şoferii nerăbdători ar face bine să evite podul Densuşianu care leagă cartierele Rogerius şi Ioşia de-a lungul centurii ocolitoare a oraşului. Firma Selina a închis joia trecută podul vechi pentru lucrări de reparaţii şi consolidare.

Datorită lucrărilor, traversarea Crişului Repede se face exclusiv pe podul nou, fapt pentru care se circulă pe o singură bandă pe sens. "Până în prezent s-au făcut lucrări de deviere a traficului şi a demarat decopertarea podului vechi", a declarat inginerul Marius Marta, responsabilul de lucrări.

După înlăturarea carosabilului, o comisie formată din reprezentanţii constructorului şi ai beneficiarului va evalua gradul de degradare a structurii de rezistenţă şi va stabili lucrările ce urmează efectuate. "Durata lucrărilor va diferi în funcţie de complexitatea lor, dar cel mai probabil podul va fi redat circulaţiei începând cu data de 1 iulie", a spus Marta.

Conform contractului, reabilitarea podului implică printre altele lucrări de cofrare, armare, turnare beton, montare borduri, trasare marcaje şi legare la rampe. Investiţia va cuprinde inclusiv înlocuirea iluminatului public, care se va face cu stâlpi după modelul celor montaţi pe şoseaua de centură şi podul nou.

În paralel, firma Selina desfăşoară lucrări de extindere a şoselei de centură de la una la două benzi pe sens pe porţiunea cuprinsă între hypermarketurile Real şi Selgros. Reprezentanţii constructorului estimează că pe această porţiune lucrările se vor finaliza în circa două luni.