În judeţul Bihor au făcut cereri pentru a vota cu urna mobilă, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, peste 3.100 de persoane. În urmă cu două duminici, numărul cererilor pentru urna mobilă era de 1.718.

"Pentru al doilea tur de scrutin au formulat cereri de a vota cu urna mobilă 3.115 persoane, în timp ce acum două săptămâni au votat cu urna mobilă 1.718 persoane", a declarat duminică, pentru BIHOREANUL, prefectul Claudiu Pop.

Creşterea numărului de persoane care au cerut să voteze cu urna mobilă este aproape dublă.

Potrivit datelor centralizate la Prefectură, cele mai multe solicitări pentru votul cu urna mobilă aparţin unor persoane internate în spitalele din judeţ.

În plus, potrivit preşedintelui unei secţii de votare din Oradea, şi numărul alegătorilor care au votat duminică până la ora 9 este dublu faţă de acum două săptămâni.

Faţă de primul tur de scrutin, când pe listele electorale permanente erau înscrise 505.204 persoane, la cel de-al doilea tur numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente este de 505.166 persoane, listele fiind actualizate de Prefectura Bihor pe baza informaţiilor transmise de primăriile din judeţ.

În Bihor toate cele 651 secţii de votare au fost deschise la ora 7.00, fără niciun fel de incident.