Vă vine să credeți sau nu, dar o instituție a Guvernului din Bihor are de aproape cinci ani o conducere interimară. Este vorba despre Direcția Județeană pentru Cultură, al cărui șef, Lucian Silaghi, numit în 2011, a suferit în 2018 un accident vascular cerebral în urma căruia nu și-a mai putut continua activitatea, astfel încât în locul lui a fost numită, provizoriu, actuala ocupantă a postului, Adriana Ruge.

Problema e că anul trecut, în august, Silaghi a fost declarat în incapacitate definitivă de muncă și pensionat, iar actuala directoare interimară va intra curând în concediu de maternitate, astfel că instituția va rămâne și fără șeful interimar.

Detaliul cel mai scandalos abia acuma vine: deși încă de la începutul lunii noiembrie 2022 Prefectura Bihor a anunțat Ministerul Culturii despre pensionarea lui Silaghi și i-a cerut să facă demersuri pentru a declara vacantarea postului și organizarea unui concurs pentru ocuparea lui, n-a primit niciun răspuns nici până în prezent, după aproape 6 luni.

Dacă instituțiile statului se „respectă” așa tare între ele, cum să răspundă cererilor înregistrate de simplii cetățeni în termenul legal de 30 de zile?...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!