După defilare, mâncare la cazan! Municipalitatea va împărţi luni, la încheierea festivităţilor de 1 Decembrie, în parcarea din strada Independenţei, 2.700 de porţii de ceai şi ciolan cu fasole orădenilor ieşiţi în centrul oraşului pentru defilarea de ziua naţională.

"Anul acesta Popota Garnizoanei va pregăti 2.700 de porţii, cu 200 mai multe decât în 2013. La fel, numărul porţiilor cu taxă pentru orădenii care nu doresc să aştepte la rând va creşte de la 400 la 500. La fel ca anul trecut, o porţie va costa cinci lei", a declarat Mircea Oaie, şeful Direcţiei de Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente din Primărie.

De fapt, iniţial municipalitatea a comandat Popotei Garnizoanei 4.000 de porţii de mâncare, dublu faţă de anul 2013, dar bucătarii armatei nu au la dispoziţie destule cazane. "Una dintre bucătăriile de campanie este prinsă în defilare şi nu poate fi folosită la gătit", a spus Oaie.

Potrivit directorului, cheltuiala municipalităţii cu gătitul ciolanului cu fasole se ridică la 13.000 de lei. Suma ar fi fost mai mare, dar Primăria a beneficiat de sprijinul unor agenţi economici orădeni care au donat parte din ingrediente.

Organizate de Instituţia Prefectului, festivităţile ocazionate de Ziua Naţională se vor desfăşura între orele 10 - 11:45 în faţa Statuii Voievodului "Mihai Viteazul" şi vor cuprinde printre altele o slujbă de "Te Deum", depuneri de coroane, alocuţiuni cu privire la însemnătatea evenimentului pentru a se încheia cu o paradă militară

Vezi aici programul festivităţilor de 1 Decembrie!