APIA preia cam 700 de cereri de subvenţie pe zi, dar tot nu este de ajuns! Pentru ca toţi cei peste 39.300 de fermieri bihoreni să îşi poată depune cererile unice de plată până la termenul limită de 15 iunie ar trebui ca numărul cererilor înregistrate zilnic să urce la 900 în condiţiile în care instituţia va lucra inclusiv sâmbăta şi duminica.

"Ritmul actual de preluare a cererilor, de 700 pe zi, este necorespunzător, fapt pentru care rog fermierii să se prezinte la APIA la data programării. Cei care nu s-au prezentat, deşi au fost programaţi, o pot face în fiecare zi până la data de 15 iunie cu precizarea că prioritate vor avea cei programaţi în acea zi", a declarat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

Potrivit evidenţelor APIA, din cei 26.671 de agricultori programaţi până săptămâna trecută s-au prezentat la ghişee doar 16.784, ceea ce înseamnă că 37% dintre fermierii invitaţi riscă să îşi piardă subvenţia pe teren.

Directorul Pavel a făcut un apel la reprezentanţii primăriilor din judeţ să sprijine fermierii în obţinerea tuturor documentelor necesare pentru cererea de subvenţie.

"Doresc să apreciez efortul reprezentanţilor unităţilor administrativ-teritoriale de susţinere a fermierilor, adresându-le rugămintea ca şi în următoarea lună să facă tot ce le stă în putinţă pentru a elibera adeverinţele şi a viza toate documentele necesare astfel încât să poată depune cererile de plată în termenul real", a spus directorul.