Centrul de afaceri cu produse agroalimentare de pe amplasamentul pieţei Rogerius va fi construit după un proiect al firmei Poliart Oradea. Conform unui comunicat al municipalităţii, firma a câştigat licitaţia organizată în 14 ianuarie pentru realizarea documentaţiei tehnico-economice a investiţiei cu un preţ de 223.325 lei, fără TVA.

Poliart a primit lucrarea în ciuda faptului că a cerut un preţ cu 39.675 lei mai mare decât cel al concurenţei formate din asocierea firmelor Artifex Engineering, Megavox Proiect şi Abed Nego a căror ofertă a fost de numai 183.650 lei, fără TVA.

Oferta depusă de asocierea celor trei firme a fost declarată ca inacceptabilă pentru că nu a îndeplinit cerinţele minime pentru calificare. Acestea pot contesta hotărârea comisiei de licitaţie până pe 11 februarie, urmând ca în caz contrar reprezentanţii municipalităţii să semneze contractul cu câştigătoarea pe 18 februarie.

Documentaţia tehnico-economică aferentă proiectului care vizează construirea centrului de afaceri cu produse agroalimentare va cuprinde: proiectul tehnic, caietul de sarcini, detaliile de execuţie şi documentaţia tehnică de avizare a contractului.

Poliart SRL Oradea a fost creată în 1999 şi este specializată în planuri urbanistice de detaliu, planuri urbanistice zonale, clădiri civile, proiecte peisagistice, restaurări de clădiri de patrimoniu şi proiecte de amenajări interioare. Printre arhitecţii firmei se numără Tivadar-Ianceu Iuliu, Tivadar-Ianceu Viorica, Tivadar-Ianceu Daniel şi Mihălceanu Mădălina. Conform site-ului companiei, din portofoliul Poliart fac parte un bloc de locuinţe din strada Războieni, reabilitarea şi consolidarea unor corpuri de clădiri ale Universităţii din Oradea şi a unui hotel din Băile 1 Mai.