Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, a anunţat, joi, printr-un comunicat, că Inspectoratul de Poliţie Bihor a preluat 13 autospeciale noi marca Dacia Logan 0,9 Tce, care le-au fost repartizate de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

"Autoturismele nou sosite în parcul auto al Poliţiei Bihorene reduc deficitul de autovehicule de la nivelul structurilor operative, în dotarea cărora vor intra pentru a fi folosite în activităţile zilnice şi vor conduce la creşterea capacităţii de acţiune şi a gradului de siguranţă al cetăţenilor", se precizează în comunicatul Poliţiei Bihor.

Dintre maşinile primite, 11 vor fi repartizate la posturile rurale de poliţie din judeţul Bihor, iar alte două vor fi distribuite structurii de poliţie rutieră.

Noile autoturisme intrate în dotarea poliţiştilor bihoreni sunt modele cu patru uşi, echipate cu motor pe benzină, având capacitatea de 900 cm cubi şi 90 de cai putere.

Toate autospecialele sunt inscripţionate, au rampe de semnalizare acustice şi optice, un set de roţi suplimentar cu pneuri de iarnă şi roată de rezervă, prize pentru staţii şi acumulatori suplimentari.

"Autoturismele au număr de înmatriculare provizoriu, urmând a fi înmatriculate", arată comunicatul.