Poliţia Bihor a primit 18 autospeciale noi, în cadrul unui program de înzestrare cu mijloace auto desfășurat de MAI. Este vorba despre autoturisme marca Dacia Logan 0,9 TCe, care au fost inscripţionate diferit, fiind colorate în albastru şi galben fluorescent.

"Acestea reduc deficitul de autovehicule de la nivelul structurilor operative, în dotarea cărora vor intra pentru a fi folosite în activităţile zilnice şi vor conduce la creşterea capacităţii de acţiune şi a gradului de siguranţă al cetăţenilor. 7 dintre acestea au fost repartizate la posturile rurale de poliţie din judeţul Bihor, şase au fost distribuite structurii de poliţie rutieră, 3 la Poliţia Municipiului Oradea, unul la Poliţia staţiunii Băile Felix şi unul la Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Bihor", a transmis joi comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. 

Noile autoturisme intrate în dotarea poliţiştilor bihoreni sunt modele cu patru uşi, echipate cu motor pe benzină, având capacitatea de 900 cm cubi şi 90 de cai putere.

Autospecialele fac parte din programul de înzestrare cu mijloace auto desfăşurat de MAI în acest an. Maşinile au în dotare tabletă de comunicaţii pentru verificarea persoanelor în sistemul informatic al Poliţiei, staţie mobilă, banchetă securizată cu gratii pentru transportul infractorilor. De asemenea, au rampe de semnalizare acustice şi optice, un set de roţi suplimentar cu pneuri de iarnă şi roată de rezervă, prize pentru staţii şi acumulatori suplimentari.

Noul design este total diferit de cel al maşinilor folosite vreme de 30 de ani de Poliţia Română. Culorile folosite sunt albastru şi galben fluorescent, similar cu vestele poliţiştilor iar desenul seamănă cu cel de pe maşinile de poliţie germane.

Noile maşini de poliţie au fost anunţate de ministrul de Interne Marcel Vela în urmă cu o lună, când a vizitat uzina Dacia din Mioveni.

"Dorinţa noastră este de a proteja angajaţii Ministerului Afacerilor interne în timpul misiunilor şi de a avea în dotare autovehicule noi şi performante produse în România, pentru toate intervenţiile", a spus atunci ministrul.

În total, până în luna septembrie, Poliţia Română va primi, 6.744 de autovehicule - 3.360 Logan, 3.382 Duster şi 2 Dokker . Este cea mai mare achiziţie de autospeciale din istoria Ministerului Afacerilor Interne. Valoarea contractului depăşeşte 483 de milioane de lei, din care 139 de milioane de lei au fost alocaţi din bugetul MAI, iar joi restul, prin decizie a Guvernului, din fondul de rezervă.