Poliţiştii au făcut publice, vineri, concluziile cercetărilor efectuate la faţa locului în cazul accidentului produs, joi, pe DN76, lângă Răbăgani, şi soldat cu moartea unui pieton, verificările arătând că bărbatul circula pe carosabil şi s-a dezechilibrat, fiind lovit în cădere de o maşină.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, accidentul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112 la ora 16.19 şi s-a produs în afara localităţii Răbăgani, spre Pocola.

"Un bărbat de 65 de ani, din municipiul Beiuș, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Beiuş - Oradea, a accidentat un bărbat de 70 de ani, din comuna Uileacu de Beiuș, care, în timp ce se afla pe partea carosabilă, în intersecţia drumului comunal 214 cu DN76, s-a dezechilibrat şi a pătruns pe DN76, pe sensul de mers dinspre Beiuş înspre Oradea", se precizează în informare. 

Pietonul a fost izbit în plin şi, în ciuda eforturilor echipei de medici sosiţi în scurt timp la faţa locului, a murit din cauza leziunilor suferite.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii Biroului Rutier Beiuş, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş.