Poliţiştii rutieri au făcut publice primele concluzii legate de accidentul grav produs marţi înainte de prânz pe DN79, unde un BMW s-a lovit de un TIR.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, accidentul s-a produs între localităţile Homorog şi Inand şi a fost sesizat la ora 11.15.

Aflat la volanul unui BMW, un orădean în vârstă de 46 ani, a frânat brusc, deoarece a avut impresia că şoferul unei maşini de pe contrasens a intrat în depăşire, şi a vrut să evite un eventual impact.

Maşina orădeanului a derapat, a pătruns pe contrasens unde a intrat frontal într-un autotren cu semiremorcă, condus regulamentar, din sens opus, de un bărbat de 51 de ani, din localitatea Pecica, judeţul Arad.

"În urma accidentului rutier, atât conducătorul autoturismului, cât şi pasagera sa, o femeie de 43 de ani, din Oradea, au suferit leziuni pentru îngrijirea cărora au fost transportaţi la spital", se precizează în comunicat.

Şeful SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, a declarat pentru BIHOREANUL, că pasagerii din BMW sunt, încă, în investigaţii, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea. 

Femeia în vârstă de 43 de ani a suferit o contuzie toracică în timp ce soţul ei, de 46 ani, are multiple contuzii şi fractură de bazin. "Pacienta are câteva fracturi costale şi va rămâne internată pentru supraveghere iar soţul ei pentru a primi îngrijiri medicale, diagnosticul de fractură de bazin fiind confirmat. Au avut noroc. Impactul a fost violent, însă purtau centuri de siguranţă iar maşina avea airbag-uri. Iar acest lucru i-a salvat", a spus dr Borcea.