Dovezile înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere se prelungesc automat. Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, este vorba despre cauzele în care, anterior instituirii stării de urgenţă, s-au emis dovezi înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere, ca urmare a unor anchete penale vizând infracţiuni rutiere.

Concret, sunt vizate cazurile în care permisele de conducere au fost reţinute de Poliţia Rutieră pentru infracţiuni rutiere, iar Poliţia Rutieră eliberează şoferilor o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie, care apoi se poate prelungi, din 30 în 30 de zile, în cazul unor dosare penale vizând infracţiuni rutiere, până la finalizarea procesului penal. 

Odată cu instituirea stării de urgenţă, ca urmare a unui acord între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul de Interne și Inspectoratul General al Poliției Române,  persoanele interesate nu vor mai trebui să solicite prelungirea acestor dovezi. Procurorii vor emite din oficiu ordonanțe de prelungire a acelor dovezi pentru care anterior a fost dispusă o ordonanță.

Ordonanțele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unitățile de poliție competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situație excepțională.