Șoferul autoutilitarei care a intrat în parapet duminică seară lângă Salonta era și beat, și nici nu avea permis de conducere, el fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore.

„Duminică, 17 septembrie a.c., în jurul orei 22.11, un bărbat de 48 de ani, din municipiul Salonta, în timp ce conducea o autoutilitară pe D.N.79, la intrarea în municipiul Salonta, dinspre Arad, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi pierdut controlul asupra direcției și ar fi intrat în coliziune cu un parapet metalic, situat pe partea dreaptă a sensului său de deplasare”, se explică într-un comunicat transmis luni de Poliția Bihor.

În urma accidentului, un tânăr de 24 de ani, din Salonta, pasager, a suferit răni multiple, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

Polițiștii au constatat că șoferul de 48 de ani a urcat la volan cu o concentrație alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, el nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

„Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului Rutier Salonta au dispus reținerea bărbatului de 48 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor”, mai arată comunicatul.

Ancheta în caz este continuată sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, în accident au fost implicate 3 persoane, dintre care două au fost rănite.

„Echipajele SMURD au evaluat persoanele implicate în accident și au acordat îngrijirile care se impuneau celor două persoane rănite, din care un bărbat, aflat în stare gravă, a fost transportat ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Bihor, iar cealaltă victimă asistată, care prezenta răni ușoare, a refuzat transportul la spital”, se arată într-un comunicat al ISU Crișana.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!