Poliţia Bihor i-a amendat cu câte 5.000 lei pe preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, şi pe însoţitorii acestuia, comisarul şef adjunct al Gărzii Forestiere Bihor, Nicolae Timaru, respectiv omul de afaceri Halász Alexandru, găsiţi joi la pescuit pe malul unui lac din satul Şişterea, pentru un alt grup de 5 pescari poliţiştii dispunând două amenzi a câte 2.000 lei şi trei avertismente. 

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, a declarat, vineri, că sancţiunile au fost aplicate de poliţiştii de la Postul Secţie 3 de Poliţie Rurală Biharia, ca urmare a unei sesizări făcute de un redactor al BIHOREANULUI

"Aceste persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3, pentru că desfăşurau activităţi de pescuit. Trei persoane au fost sancţionate contravenţional cu câte o amendă în valoare de câte 5.000 lei. În ce priveşte celelalte persoane, din grupul de cinci, două persoane au fost amendate cu câte 2.000 de lei, iar alte trei persoane au fost sancţionate cu avertisment", susţine comisarul şef Fărcuţa. 

O echipă a BIHOREANULUI a fost cea care l-a surprins pe Pásztor, joi după-amiază, încălcând flagrant legea, participând la o partidă de pescuit recreativ pe un lac din Cetariu, activitate la care au fost folosite şi maşini ale unor instituţii publice.

Participanţii la pescuit încălcau restricţiile impuse de starea de urgenţă, în vreme ce oamenii de bună credinţă stau în izolare la casele lor şi îşi limitează ieşirile, pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu coronavirus.

Într-o postare pe Facebook, preşedintele CJ Bihor s-a grăbit să-şi recunoască greşeala, arătând că amenda încasată a fost "justificată". 

"Poliţia m-a sancţionat justificat, la faţa locului cu o amendă de 5.000 de lei. Mâine dimineaţa, primul lucru pe care am să-l fac va fi plata acestei amenzi şi voi transfera o sumă similară unei asociaţii caritabile", continuă UDMR-istul, fără a explica în niciun fel sursa căinţei sale şi nici legătura dintre amendă şi donaţia pe care simte nevoia să o facă. În schimb, şeful CJ Bihor şi-a încheiat mesajul de o manieră autocompătimitoare, precizând că "Regret sincer atitudinea mea nedemnă şi îmi cer scuze tuturor!".