Consiliul Local se întruneşte miercuri, de la ora 14, pentru a discuta înfiinţarea a două noi "oficii" de Poliţie Comunitară. Cele două noi secţii vor funcţiona în cadrul Staţiei CFR Oradea şi în incinta Azilului de noapte din strada Gutenberg şi au ca misiune principală asigurarea ordinii şi liniştii publice în cele două zone.

Pe ordinea de zi a întâlnirii se mai numără darea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 10 ani, a unui spaţiu în cadrul policlinicii Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" în favoarea fundaţiei Man, aparţinând patronului orădean Zoltan Teszari, în vederea funcţionării Centrului de Sănătate şi Imagistică "Maria". În schimbul atribuirii spaţiului, Centrul de Imagistică va efectua analize pentru pacienţii spitalului în valoare de 3.000 euro lunar, în primii cinci ani, respectiv 6.000 euro lunar, începând cu cel de-al şaselea an al convenţiei, la tarife cu 35% mai mici decât cele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate către instituţiile de profil.

În şedinţa de miercuri aleşii locali vor mai aproba fuzionarea Şcolii cu clasele I-VIII "Andrei Mureşanu" din strada Aluminei 88 cu Liceul Teologic Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu", care va funcţiona în acelaşi sediu. Măsura va fi luată datorită inexistenţei unui sediu propriu pentru liceul confesional, pe fondul creşterii cererii de locuri de şcolarizare pentru o astfel de instituţie şcolară.

Tot în şedinţa de miercuri consilierii locali vor lua în discuţie majorarea tarifelor practicate de OTL, de la 3 lei la 3,5 lei pentru un bilet cu două călătorii. Marţi la prânz aleşii dezbăteau încă în şedinţele pe comisii oportunitatea majorării preţurilor, în contextul sărăcirii populaţiei.