Poliţia de Frontieră a anunţat declanşarea procedurii de ocupare, prin concurs, a unor posturi vacante în vederea completării deficitului existent la nivelul instituţiei, posturile fiind atât la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, cât şi la nivelul tuturor structurilor teritoriale.

Potrivit unui comunicat, dintre cele 759 de posturi, 604 sunt de agenţi în structurile operative, în serviciile specializate în supravegherea și controlul frontierei, combaterea migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, în compartimentele ture de serviciu ale Sectoarelor Poliţiei de Frontieră și în punctele de trecere aeroportuare. Aceste posturi se pot ocupa prin încadrare directă, adică din sursă externă. 

Totodată, 78 posturi - 46 ofiţeri şi 32 agenţi - sunt în structurile suport, specializate în diferite domenii de activitate - financiar, comunicaţii, logistică, administrativ, tehnic etc. De asemenea, vor mai fi scoase la concurs şi 71 posturi de ofiţeri, competiţie la care se vor putea înscrie agenţi cu studii superioare care îndeplinesc condiţiile legale pentru trecerea în corpul ofiţerilor respectiv 6 posturi de ofiţeri în domeniul operativ, prin procedura de reîncadrare, adică destinate persoanelor care au avut calitatea de poliţist.

De precizat că Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea are alocate 113 posturi - 109 agenţi în domeniul operativ prin încadrare directă (din sursă externă), 1 ofiţer şi 3 agenţi specialişti prin încadrare directă.

Depunerea cererilor de înscriere la concurs pentru posturile operative de agenţi scoase la concurs prin încadrare directă (din sursă externă), se face în perioada 27 septembrie - 4 octombrie, între orele 09.00-13.00 şi 14.00-16.00, inclusiv în zilele de sâmbătă (01.10.2016) şi duminică (02.10.2016), între orele 09.00-13.00, la sediul structurilor organizatoare.

Concursul de încadrare pentru posturile de agenţi din domeniul operativ (din sursă externă) se va susține în urma promovării probelor eliminatorii (testare psihologică, vizita medicală şi proba de evaluare a performanţei fizice). Pentru aceste posturi, subiectele vor fi elaborate de către o comisie centrală constituită la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi vor fi transmise simultan, în ziua concursurilor, la structurile teritoriale organizatoare. Testul scris de verificare a cunoștinţelor va fi de tip grilă.

Concursurile pentru ocuparea posturilor de specialişti din sursă externă şi cele pentru ocuparea posturilor prin trecerea în corpul ofiţerilor a agenţilor cu studii superioare sunt în faza de constituire a comisiilor, informaţiile necesare urmând a fi publicate în perioada imediat următoare, pe paginile de internet ale structurilor organizatoare.

Informaţii complete privind modalităţile de înscriere şi participare la concurs, condiţii de recrutare, probe de selecţie şi criterii de departajare, precum şi tematica şi bibliografia necesare susţinerii concursului/examenului pentru post pot fi obținute de la structurile de resurse umane ale IGPF,  inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, Gărzii de Coasta, Bazei de Reparații Nave Brăila, Şcolii de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră Iași, avizierele de la sediile instituțiilor, precum şi de pe site-urile instituționale.

Informaţii complete despre posturile scoase la concurs, defalcate pe structuri, găsiţi pe pagina oficială a Poliţiei de Frontieră şi a structurilor teritoriale deci şi site-ul ITPF Oradea, www.itpforadea.ro.