Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor au finalizat cercetările faţă de un orădean de 32 de ani şi un altul de 45 de ani, învinuiţi de evaziune fiscală.

Primul dintre bărbaţi a fost cercetat pentru că timp de doi ani, între 2008 şi 2010, în calitate de administrator al unei firme cu sediul în comuna Brusturi, ar fi achiziţionat cu ajutorul celuilalt bărbat autoturisme, produse de parfumerie şi telefoane mobile din Germania, Belgia, Ungaria, Italia, Anglia, mărfuri care ulterior au fost comercializate în ţară fără ca operaţiunile de achiziţie şi revânzare să fie înregistrate în contabilitatea societăţii şi fără ca veniturile aferente acestor operaţiuni să fie declarate organelor fiscale.

Prejudiciul total provocat astfel bugetului statului, stabilit prin raportul de inspecţie fiscală efectuată de către Direcţiei Finanţelor Publice Bihor, este de 2.523.000 lei.

Pentru recuperarea prejudiciului a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil aparţinând unuia din cei doi bărbaţi, evaluat la aproximativ 100.000 de euro.

Poliţiştii au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu propunere de trimitere în judecată a celor doi suspecţi.