Poliţia Locală a confiscat marţi peste două tone de pepeni verzi şi galbeni, precum şi peste 200 de ştiuleţi de porumb pentru fiert, scoşi la vânzare în locuri neautorizate sau comercializaţi în condiţii improprii în Oradea.

"În zona pieţei Decebal au fost confiscate 1.223 kilograme de pepene verde, în timp ce de pe strada Ogorului au fost ridicate 820 kilograme de pepene verde şi 67 kilograme de pepene galben. Totodată, din zona pieţei Cetate s-au confiscat 207 ştiuleţi de porumb. Toate aceste produse erau vândute în locuri neautorizate sau depozitate în condiţii improprii", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit comunicatorilor municipalităţii, în urma deschiderii în teren a Poliţiei Locale s-au aplicat trei sancţiuni în valoare totală de 2.500 lei.

"Măsurile s-au aplicat gradual. Într-o primă fază, poliţiştii locali au aplicat doar sancţiuni cu avertismentul şi doar ulterior, pentru că agenţii economici nu s-au conformat, s-a ajuns la aplicarea de amenzi şi confiscarea mărfii", a declarat pentru BIHOREANUL Claudia Bonchiş, consilier în cadrul Biroului de Presă al Primăriei.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local 407 din 2015, comercializarea de produse agricole în vecinătatea pieţelor sau pe alte amplasamente decât cele prevăzute de lege ca fiind adecvate se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

Conform comunicatului, Poliţia Locală va desfăşura în continuare acţiuni de verificare a actelor de comerţ desfăşurate în jurul pieţelor agroalimentare, precum şi a celor desfăşurate pe proprietăţi private cu ieşire la stradă.