Poliţia Locală se mută în Primărie. Consiliul Local Oradea a aprobat joi desfiinţarea Poliţiei Locale ca instituţie de sine stătătoare şi transformarea ei în direcţie a municipalităţii subordonată direct primarului Ilie Bolojan.

Potrivit Hotărârii de Consiliul Local, măsura, cu aplicare din 1 ianuarie 2018, a fost luată "ţinând cont de necesitatea eficientizării cheltuielilor administrative prin comasarea departamentelor care se suprapun şi asigurarea gestionării optime a bazelor de date cât şi reprezentarea legală în raport cu terţii".

Poliţia Locală Oradea, ca direcţie a municipalităţii, va fi condusă tot de Cristian Beltechi, care revine ca director în Primărie după doi ani petrecuţi în afara instituţiei.

Fost director al Administraţiei Imobiliare Oradea, înfiinţată în 2010, Beltechi a părăsit Primăria pentru a prelua conducerea Poliţiei Locale în ianuarie 2016, când AIO s-a comasat cu aparatul municipalităţii. La fel ca atunci, conducerea municipalităţii a invocat necesitatea reducerii cheltuielilor şi eliminării paralelismelor.

Conform noii organigrame, începând cu 1 ianuarie Poliţia Locală va avea 76 de angajaţi, prin desfiinţarea unui post de personal contractual şi a funcţiei de director adjunct, oricum neocupată.