Samuel Milian, unul dintre consilierii primarului Florin Birta, a câştigat concursul organizat pentru postul de director al Poliţiei Locale Oradea.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, la concursul organizat pe 29 septembrie s-au înscris trei candidaţi, dar Milian a fost singurul care a obţinut peste 70 de puncte, punctajul minim pentru a fi admis la proba următoare.

La interviul care a avut loc pe 5 octombrie candidatul a fost notat de comisia de examinare cu 81,6 puncte. "În urma dispoziţiei semnate de primarul Florin Birta, începând cu data de 7 octombrie, Samuel Milian a preluat funcţia de director executiv al Direcţiei Poliţiei Locale Oradea", a transmis, joi, Primăria Oradea.

Potrivit comunicatului, Samuel Milian este licenţiat în drept după ce a susţinut cursurile Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti.

Noul director al Poliţiei Locale Oradea a intrat în administraţia publică locală în ianuarie 2008 ca secretar al comunei Toboliu, pentru ca în luna octombrie a aceluiaşi an să se încadreze ca jurist la Direcţia de Finanţe Publice Bihor până în 2013, când a emigrat în Austria.

Revenit în ţară în anul 2019, Milian a condus agenţia teritorială a Autorităţii Rutiere Române până în decembrie 2020, când a devenit consilier al primarului Florin Birta.

Primele zvonuri că Milian ar putea să ajungă în funcţia de şef al Poliţiei Locale Oradea au apărut în vara acestui an, când BIHOREANUL scria totodată că posibilul director are o avere considerabilă. Potrivit ultimei declaraţii de avere, din ianuarie, Milian deţine împreună cu soţia 8 terenuri intravilane şi unul agricol, două case de locuit, trei apartamente şi două spaţii comerciale, două maşini, plus venituri din afaceri pe care le derulează inclusiv în Austria.

Samuel Milian ocupă postul vacantat prin demisie în luna august de fostul director Cristian Beltechi, determinat de viceprimarul Arina Moş să se retragă, ca urmare a nemulţumirilor pe care le avea la adresa activităţii acestuia. Fostului director i s-a reproşat la acea dată managementul defectuos al instituţiei şi numărul mare de absenţe de la serviciu.

Numirea noului director vine într-un context nefavorabil pentru Poliția Locală Oradea, care, pe fondul unui interimat prelungit la comanda instituției, se confruntă cu un val de nemulțumiri din partea orădenilor. Aceștia au remarcat reapariția cerșetorilor pe străzile oraşului și păstrarea tot mai dificilă a curățeniei pe spațiile publice ori la țarcurile de gunoi.