Patru subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor au fost recompensaţi, marţi, pentru merite deosebite, în cadrul şedinţei pentru prezentarea bilanţului pe 2013. Este vorba despre agentul principal Lăcrimioara Fărcane, de la Compartimentul de analiză şi prevenire a criminalităţii, felicitată pentru modul în care a reprezentat Poliţia bihoreană în timpul unei misiuni în Camerun, dar şi despre trei subofiţeri de la Poliţia Municipiului Oradea, remarcaţi de conducerea instituţiei în activităţi.

Astfel, potrivit chestorului Liviu Popa, şeful IPJ Bihor, agenţii Alexandru Toncea şi Lucian Nicola au intervenit la o acţiune care "s-ar fi putut termina cu o tragedie". Cei doi au găsit pe stradă o femeie cu probleme psihice pe care au condus-o acasă unde, însă, femeia uitase să închidă butelia şi se acumulase gaz în locuinţă. "Dacă apăsau pe întrerupător la intrarea în apartament, putea să explodeze tot blocul. Însă au avut prezenţă de spirit. Au deschis geamurile, au trezit toţi vecinii din bloc, care au aerisit şi ei, şi abia după aceea au pornit sursele de curent în apartamentul femeii", a explicat Liviu Popa.

Un alt poliţist remarcat de ofiţer este Daniel Purtan, cu ajutorul căruia colegii săi au reuşit să-l prindă pe "nepot", escrocul care înşelase peste 40 de vârstnici orădeni, prezentându-se drept rudă îndepărtată şi cerându-le bani în numele unor rude bolnave. "Prin consecvenţa cu care ţine legătura cu orădenii din sectorul pe care îl are în grijă, a reuşit să-i mobilizeze, iar când "nepotul" a bătut la uşa unui pensionar din zona lui, acesta a şi sunat la 112, iar într-o jumătate de oră bărbatul a fost prins", a explicat Popa.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Bihor i-a felicitat cu ocazia bilanţului şi pe trei dintre cei mai vechi ofiţeri, acum pensionari: colonelul (r) Moise Bochie, fost ofiţer de poliţie judiciară în Poliţia Beiuş, colonelul (r) Dănuţ Gheţe, fostul şef al Serviciului de Ordine Publică, şi colonelul (r) Ioan Lenghel, fostul şef al Poliţiei Municipiului Oradea. "Doresc să le aduc mulţumiri. Aceşti colegi au avut o activitate de peste 30 ani în slujba Poliţiei, şi merită respectul şi aprecierea noastră", a declarant şefului Poliţiei Bihor.

Cei trei ofiţeri au primit plachete de mulţumire şi un cadou din partea instituţiei: câte un portofel. "Ne-am gândit mult ce să le cumpărăm. În final, am ales să le facem cadou câte un portofel, în care să-şi pună pensia", a mai spus Popa.