Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au pus în mişcare, joi, acţiunea penală faţă de un poliţist de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Borş, acuzat de luare de mită, a informat purtătorul de cuvânt al Parchetului, procurorul Dorel Moţiu.

„Pe 7 decembrie 2009, având atribuţiuni de constatare a contravenţiilor şi control, poliţistul a pretins şi primit mită de la un cetăţean maghiar, pentru a nu-l sancţiona contravenţional pe acesta, pe motiv că nu avea rovignetă", a declarat procurorul.

Potrivit anchetei desfăşurate de procurori împreună cu poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul judeţean Bihor, agentul şef adjunct Traian Fărcuţa i-a pretins cetăţeanului maghiar un plin de benzină la benzinăria din imediata apropiere a PCTF Borş, acesta achitându-i combustibil în valoare de 177,13 lei. „Ulterior, cetăţeanul maghiar l-a denunţat pe poliţist, cercetările efectuate probând acuzaţia adusă", a spus Moţiu.

Agentul a fost prezentat, miercuri, de procurori în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, solicitare respinsă însă atât la Tribunalul Bihor cât şi la Curtea de Apel Oradea. Magistraţii au dispus ca Traian Fărcuţa să nu părăsească ţara în următoarele 29 de zile.

Oficialii Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor au refuzat să comenteze incidentul. „Deocamdată se fac verificări. La finalizarea cercetărilor se vor lua măsurile legale care se impun şi care vor fi făcute publice", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor, comisarul şef Dan Lazăr.