Un subofiţer din cadrul Inspectoratului judeţean de Poliţie Bihor a fost reţinut în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a fost prins în flagrant cu 400 de euro ceruţi de la un şofer din Sălaj, cercetat pentru infracţiuni la Codul Rutier, căruia i-a promis în schimb că va interveni pe lângă un procuror, pentru a-i obţine o soluţie favorabilă în dosar.

BIHOREANUL a aflat că poliţistul se numeşte Mihai Dan Pantea şi este agent şef principal în cadrul Poliţiei Valea lui Mihai.

Denunţătorul său fusese prins la volanul unei maşini cu numere de înmatriculare expirate şi era anchetat de către procuroarea Marinela Ciupergher de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, sub acuzaţia de conducere a unui autoturism cu numere de înmatriculare neconforme.

Potrivit unor surse judiciare, pentru fapta respectivă, conform uzanţelor din Parchetele bihorene, procurorii dispun soluţii de scoatere de sub urmărire penală, cu amenzi administrative şi suspendarea permiselor de conducere pentru o perioadă de 3 luni.

Convins că sălăjanul nu este la curent cu această practică, poliţistul l-a chemat la pentru audieri, iar în timpul discuţiilor s-a oferit să-i rezolve el soluţia respectivă. Însă, imediat după discuţie, bărbatul s-a prezentat la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Bihor, ca să-l denunţe.

Vineri seara, poliţiştii Anticorupţie i-au şi organizat acestuia o acţiune de prindere în flagrant, operaţiune care a fost supravegheată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, unde cazul a fost înregistrat având în vedere calitatea de subofiţer a poliţistului.

"Subofiţerul a fost reţinut chiar în momentul în care a luat banii de la denunţător, într-un local din Valea lui Mihai", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Cristian Ardelean.

Din verificările făcute a rezultat că procurorul indicat de poliţist nu avea implicare în acest caz.

Vineri noaptea, procurorii DNA au emis pe numele poliţistului o ordonoanţă de reţinere pentru 24 de ore, sub acuzaţia de trafic de influenţă, urmând ca sâmbătă să-l prezinte la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE: Potrivit unei informări remise duminică de Direcţia Generală Anticorupţie Bihor, instanţa a emis un mandat de arestare pe numele poliţistului din Valea lui Mihai pentru o perioadă de 10 zile.