Un polițist orădean a fost reținut, joi, pentru o perioadă de 24 ore iar vineri a fost plasat sub control judiciar într-o anchetă de corupție realizată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, în colaborare cu ofițerii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul județean Bihor.

Potrivit prim-procurorului adjunct Maria Cotrău, dosarul pe numele agentului Romeo Constantinescu, de la Biroul Ordine Publică al Poliției municipiului Oradea, a fost întocmit ca urmare a două denunțuri.

“Din probatoriul administrat în cauză, polițistul ar fi pretins și primit 50 lei de la un orădean ca să nu-i aplice o amendă și, ulterior, ar fi cerut 150 euro de la propria fină, ca să intervină pe lângă colegii săi de la Serviciul Poliție Rutieră iar aceștia să o promoveze la examenul practic necesar obținerii permisului de conducere auto”, a declarat BIHOREANULUI reprezentanta Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Joi, Romeo Constantinescu a fost reținut pentru 24 de ore în Arestul Poliției Bihor, iar vineri, în urma audierilor efectuate, procurorii au dispus plasarea subofițerului sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă o pedeapsă între 3 și 10 ani de detenție.