Un poliţist a fost reţinut la Aleşd, pentru 24 de ore, după ce, vineri seară, băut fiind, a accidentat foarte grav o femeie în vârstă de 75 ani care transporta o butelie cu căruciorul pe acostamentul drumului dintre localităţile Aleşd şi Aştileu.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, cel care efectuează cercetările în caz, accidentul a avut loc în jurul orei 18. Victima venea dinspre Aştileu spre Aleşd când a fost lovită de autoturismul condus de poliţist.

"Maşina a izbit căruciorul, iar femeia a fost proiectată în urma impactului în şanţul de la marginea drumului. Şoferul a mai rulat aproximativ 75 metri până a reuşit să oprească, după care s-a întors la locul accidentului şi a sunat la 112 pentru a anunţa evenimentul rutier", a declarat BIHOREANULUI prim-procurorul.

După sosirea echipajului rutier, poliţistul, Marian Podilă, agent de proximitate în cadrul Compartimentului de Ordine Publică din Poliţia Aleşd, a fost testat cu aparatul etilotest care a arătat că avea o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus imediat la Spitalul Aleşd pentru a i se recolta sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

"Din declaraţia poliţistului rezultă că a băut înainte de producerea accidentului într-un local şi se îndrepta spre casă. În urma analizelor a reieşit că avea o alcoolemie destul de mare, de 1,70 la mie alcool în sânge. Din acest motiv, dar şi pentru că nu se ştia care este starea victimei, am dispus reţinerea lui pentru 24 ore sub acuzaţia de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă", a explicat Viorel Gavra, care, după expirarea ordonanţei de reţinere emisă pe numele poliţistului, intenţiona să-l pună în libertate.

"Acum ni s-a comunicat că starea victimei este stabilă, iar potrivit certificatului medico-legal, leziunile provocate în urma accidentului necesită doar 15 zile de îngrijiri medicale dacă nu survin complicaţii. Autorul şi-a recunoscut vina, nu a părăsit locul accidentului şi nu are antecedente penale. Nu sunt motive pentru a solicita arestarea lui", a mai arătat prim-procurorul Parchetului Bihor.

Imediat după producerea accidentului, agentul şi-a anunţat demisia din funcţie.

Dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi al SMURD Oradea, a declarat sâmbătă BIHOREANULUI că victima, din Aştileu, fost internată la secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean.

"Are o plagă în regiunea abdominală de aproximativ 40 de centimetri, dar din fericire, fără penetrarea cavităţii abdominale, traumatism cranio cerebral cu fractură de craniu şi hematom intracranian!", a declarat dr. Borcea.