Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au reţinut, luni, pentru 24 de ore, un subofiţer din cadrul Poliţiei Bihor acuzat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2, băut la volan, a intrat cu maşina într-un stâlp de curent din localitate, a anunţat, luni, prim-procurorul Viorel Gavra.

Pe lângă faptul că era băut, având o concentraţie peste limita legală, de 0,6 grame la mie alcool în aerul expirat, poliţistul, Vasile Adrian Bodnărescu, 37 de ani, agent în cadrul Postului de Poliţie Ciumeghiu, a părăsit locul accidentului, fără să mai aştepte sosirea echipajului rutier, fiind identificat ulterior. În plus, după cum aveau să constate colegii lui, acesta circula cu permisul suspendat, tot din cauza consumului de alcool la volan.

„În noaptea de 15/16 ianuarie, Bodnărescu a provocat un accident rutier pe ruta Gurbediu - Avram Iancu, din fericire fără victime. În timpul unei depăşiri neregulamentare, a acroşat un autoturism în trafic, iar în urma analizelor medico-legale s-a stabilit că avea alcoolemia de 1,80 gr/alcool în sânge, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate şi permisul i-a fost suspendat", a mai spus Gavra.

Bodnărescu este cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor întrucât are calitatea de lucrător operativ în cadrul structurii poliţiei judiciare, fiind acuzat de patru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. În cursul zilei de marţi agentul va fi audiat şi, în urma anchetei, procurorii vor decide dacă vor solicita instanţei de judecată arestarea ori vor continua cercetările cu acesta în stare de libertate.