Agentul şef adjunct Cosmin Flavius Fodor, de la Serviciul Poliţiei Rutiere Bihor, a fost reţinut luni pentru 24 de ore, iar marţi a fost arestat, după ce a pretins 1.200 de lei mită de la un individ pe care îl cerceta.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, ancheta a pornit ca urmare a denunţului formulat la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor.

"Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale, inculpatul Fodor Flavius Cosmin, în calitate de agent şef adjunct de poliţie în cadrul IPJ Bihor - Serviciul Poliţiei Rutiere, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, i-a pretins denunţătorului K.M. suma de 1200 lei, din care a primit 900 lei, pentru a tergiversa cercetările într-un dosar penal în care acesta era cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, asigurându-l că-i va facilita obţinerea unei soluţii favorabile", arată comunicatul.

Fodor a fost reţinut luni, pentru 24 de ore, iar ulterior prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. "Activitatea de urmărire penală în cauză continuă, fiind realizată avându-se concursul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor", mai arată comunicatul procurorilor.

UPDATE: Arestat pentru 10 zile!

Magistraţii Tribunalului Bihor au decis, marţi, arestarea lui Fodor, pentru 10 zile, măsură care va fi contestată, după cum a declarat avocatul său, Ioan Banciu.

"Nu a fost vorba despre o acţiune surprinsă în flagrant, ci acuzaţiile s-au probat în baza unor dovezi strânse în timpul urmăririi penale", a declarat pentru BIHOREANUL apărătorul poliţistului.