Un poliţist rutier a fost prins reţinut marţi, de procurori, după ce a fost prins în flagrant cu o şpagă constând în... carne de porc.

Anunţul a fost făcut miercuri dimineaţă, printr-un comunicat, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

"Procurorul de caz desemnat, având concursul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor, a procedat ieri (marţi - n.r.) la prinderea în flagrant a agentului de poliţie Sala Ionuţ Claudiu (foto) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor - Serviciul Poliţiei Rutiere, în autoturismul căruia s-a găsit cantitatea de 26 kg de carne de porc", arată comunicatul, semnat de prim procurorul Vasile Popa.

Potrivit documentului, anchetatorii au stabilit că, în cursul zilei de luni, 1 septembrie, agentul a oprit pentru control, în localitatea Gepiu, pe DN79, un motociclist fără permis.

Lucian Câmpean conducea o motocicletă Honda, fără să posede permis de conducere pentru categoria A, şi, deşi avea obligaţia să-i facă dosar penal, Sala a pretins, iar Câmpean a fost de acord să-i dea, un porc de aproximativ 50 de kilogame.

Şpaga a fost înmânată a doua zi, marţi, în jurul orei 16.30, rutieristul deplasându-se la casa motociclistului, în Gepiu, pentru a prelua carnea de porc.

Atâta doar că, între timp, conducerea Inspectoratului de Poliţie Bihor l-a dat pe şpăgar pe mâna procurorilor, iar la întoarcerea acasă, agentul a fost oprit din drum de colegii săi, la intrarea intre în Nojorid.

Poliţiştii rutieri erau însoţiţi de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor şi de un procuror, care au controlat maşina agentului, găsindu-i şpaga în natură.

Lucian-Campean.JPG"Lucrătorul de poliţie Sala Ionuţ Claudiu a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor împreună cu Câmpean Lucian (foto), unde s-a dispus începerea urmării penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de luare, respectiv dare de mită. Procurorul în continuare a procedat la reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a celor doi inculpaţi, urmând ca în cursul zilei de astăzi să se aprecieze asupra măsurilor preventive necesare", mai arată comunicatul.

Atât poliţistul, cât şi mituitorul său urmează să fie prezentaţi la Tribunal, cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE:

Miercuri seară, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a emis pe numele lui Ionuţ Sala şi a lui Lucian Câmpean mandate de arestare preventivă pentru câte 30 de zile. Încheierea de arestare poate fi atacată prin contestaţie care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.