O comisie formată dintr-un sociolog şi un psiholog de la Inspectoratul General al Poliţiei Române a intervievat o parte din angajatele Poliţiei Bihor, în legătură cu eventuale discriminări şi hărţuiri sexuale la locul de muncă, unele poliţiste refuzând să completeze chestionarele.

Specialiştii au venit, marţi, la sediul Poliţiei Bihor şi au discutat cu poliţistele care au răspuns, apoi, în scris la câteva întrebări pregătite în prealabil.

"Totul a durat circa două minute. Au fost întrebări decente, legate de avantajele şi dezavantajele de a fi femeie în Poliţie, sau de genul "Te-ai simţit vreodată hărţuită la serviciu" şi "Te simţi discriminată pe motive sexuale de colegi"", au explicat surse din Poliţia Bihor.

Poliţistele nu au fost obligate să vină în faţa comisiei. "Nu au răspuns la întrebări toate femeile din Poliţie, unele au refuzat să se prezinte, însă din datele care au fost centralizate nu au existat probleme în judeţul nostru", a explicat şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa.

În total, în Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor lucrează 157 de poliţiste dintre care 131 sunt subofiţeri iar 26 ofiţeri.

La dispoziţia ministrului Administraţiei şi Interneor, Radu Stroe, zilele acestea, poliţistele din toată ţara sunt luate la întrebări de o comisie specială, în urma scandalului sexual din Balş, judeţul Olt, unde o poliţistă de 27 de ani şi-a înjunghiat fostul superior acuzându-l că a abuzat-o sexual.

Între întrebările la care trebuie să răspundă angajatele MAI se numără "V-aţi confruntat cu cazuri de hărţuire sexuală din partea şefilor?", "V-aţi simţit discriminată la locul de muncă?", "Care sunt avantajele şi dezavantajele statutului femeii în poliţie?", "Care sunt tendinţele de discriminare şi hărţuire la locul de muncă?" sau "Ce măsuri s-au luat atunci când v-aţi confruntat cu astfel de cazuri?".