Poliţiştii locali orădeni ar putea fi puşi cu burta pe carte. Consilierul local Szabó József, director de cabinet al ministrului Cseke Attila, a cerut joia trecută Consiliului Local demararea unui program de instruire a poliţiştilor locali într-o limbă străină, inclusiv maghiara.

Udemeristul a reclamat că, în lipsa cunoştinţelor necesare, precum şi a marcajelor multilingve, poliţiştii locali ajung să îi amendeze pe vizitatorii străini. Szabó a povestit, fără a nominaliza victima, că inclusiv unul dintre cei trei viceprimari ai oraşului ungar înfrăţit Debreţin - cel mai probabil Puskás István - a fost sancţionat la Oradea în urmă cu câteva luni.

Vicele şi-a lăsat maşina, pe durata unei conferinţe, în vecinătatea Colegiului Gojdu, fără să ştie că zona era închisă pentru lucrări, şi a fost amendat.

Udemeristul a povestit şi că a fost de faţă luna trecută când un turist polonez, încercând să afle cum se plăteşte parcarea în zona centrală, nu a reuşit să se înţeleagă cu un poliţist local nici măcar în 5 limbi străine!

Ca să spele ruşinea, în final consilierul i-a plătit, din banii săi, parcarea...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!