Chestorul Liviu Popa, comisarul şef Remus Indrei (foto, al doilea din stânga), comisarul şef Dorin Vesa, subofiţerii Gheorghe Bat şi Raul Rotar, dar şi funcţionarul APM Bihor Minodora Pătroc, cu toţii inculpaţi şi puşi sub control judiciar în dosarul de corupţie al DNA Oradea, au contestat măsura preventivă la Curtea de Apel Oradea.

În solicitările înaintate instanţei miercuri, aceştia au cerut suplimentar ca, în cazul în care judecătorii vor decide menţinerea măsurii, să înlăture unele interdicţii impuse, în principal cea de a profesa.

Avocatul Răzvan Doseanu (foto) care, alături de colega lui de cabinet, avocata Simona Paşcu, îi apără pe Remus Indrei, Dorin Vesa şi Minodora Pătroc, a declarat BIHOREANULUI că au contestat măsura pe considerentul că, împotriva celor trei, nu sunt probe că au săvârşit infracţiunile de care sunt acuzaţi.

Avocatul Răzvan Doseanu"Nu sunt probe că au săvârşit infracţiunile de care sunt acuzaţi şi nu există o legătură între cele reţinute de către acuzare ca reprezentând foloase necuvenite şi eventualele atribuţii de serviciu", susţine avocatul.

Doseanu spune că, în cadrul aceleiaşi contestaţii, a cerut şi modificarea obligaţiilor instituite clienţilor săi, respectiv înlăturarea interdicţiilor de a părăsi ţara şi de a exercita profesia.

"Odată cu punerea în mişcare a acţiunii penale, poliţiştii sunt puşi la dispoziţie, putând executa doar activităţi administrative, fără a putea comite nici măcar teoretic infracţiuni de natura celor reţinute de către DNA", a explicat avocatul.

Dar, în timp ce prin punerea la dispoziţie poliţiştii ar avea dreptul la un minim de venit, prin interdicţia instituită de procurorii DNA, de a nu-şi mai exercita profesia, aceştia sunt lipsiţi de orice venit. "Oamenii au credite bancare, copii în întreţinere. În alte cazuri similare, chiar implicând poliţişti, nu s-au dispus astfel de interdicţii care să lipsească de orice sursă de venit persoanele acuzate şi familiile acestora", a mai arătat Doseanu.

Cele şase contestaţii înaintate Curţii de Apel Oradea au primit termen de judecată luni, 3 octombrie.