Patru bărbaţi anchetaţi pentru trafic cu substanţe interzise au fost arestaţi preventiv în urma a două acţiuni de prindere în flagrant desfăşurate de poliţiştii Antidrog din Oradea în judeţul Cluj. Cei patru alimentau consumatorii de droguri din Bihor cu "cristale", droguri sintetice ieftine şi foarte periculoase.

Potrivit unor informări transmise, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor şi DIICOT, cei patru bărbaţi au fost arestaţi preventiv în două cauze instrumentate de poliţiştii Antidrog ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT din Oradea. 

Cei patru bărbaţi au fost prinşi succesiv în flagrant delict, în parcarea unui centru comercial de la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, dinspre Oradea, în timpul unor operaţiuni cu substanțe psihoactive. 

Este vorba despre 2-CMC, metilmetcatinonă, drog cunoscut pe piaţă drept "cristal", ieftin şi foarte periculos. Are un efect euforic, măreşte ritmul cardiac și creşte tensiunea arterială, dar provoacă insomnie, anxietate, chiar psihoză şi deces.

Astfel, în prima fază, poliţiştii şi procurorul DIICOT au organizat o acţiune pentru a-i dovedi pe trei traficanţi din judeţul Alba. Este vorba despre Popa Răzvan Nicolae, Popa Andrei Lucian şi Ferenţi Marius Raul. "În seara de 25 martie 2024, 3 persoane ar fi procurat, deținut, manipulat și comercializat 600 de grame de substanță psihoactivă, pentru 21.000 de lei", spun anchetatorii despre bărbați, arătând că cele 600 grame de "cristal" au fost găsite asupra unuia dintre ei, în timpul acţiunii.

Cea de a doua operaţiune s-a desfăşurat pe 26 martie, când anchetatorii au prins în flagrant, în aceeaşi parcare, un clujean, pe nume Dăncuş Dan Gabriel, imediat după ce ar fi vândut 1,5 kilograme de cistale cu efect psihoactiv (2-CMC), cu 21.000 de lei.

"La datele de 26 și 27 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Oradea au dispus, în două cauze penale, reținerea a patru persoane, pentru 24 de ore", scrie în comunicatul Poliţiei Bihor. 

Miercuri, la solicitarea DIICOT, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a celor patru traficanţi de droguri pentru 30 de zile, măsură pe care aceştia o pot contesta la Curtea de Apel Oradea. 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!