Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au reuşit să recupereze aproape în întregime paguba sutelor de oameni păcăliţi cu locuri de muncă în Germania, prin confiscarea banilor şi bunurilor aparţinând celor trei persoane implicate în escrocherie, Jean Dominan, Richard Vereş şi Vasile Pop.

Lucian Hodoşan, şef birou în cadrul SIF Bihor, cel care coordonează ancheta în caz, a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL, că în total, din suma de 243.000 lei reprezentând prejudiciul cauzat celor 400 de persoane păcălite, poliţiştii au reuşit să identifice şi să pună sub sechestru asigurător bunuri în valoare de aproximativ 200.000 lei.

"În contul unuia dintre suspecţi s-au găsit 150.000 lei. În plus, s-a aplicat sechestru asigurator şi pe alte bunuri găsite la domiciliile celor trei, pe un autoturism şi pe aparatură electronică", a declarat Hodoşan.

Potrivit ofiţerului, ancheta în caz este în stadiu avansat, iar dintre cele trei persoane implicate în escrocherie, una singură este, încă, dispărută. Este vorba despre Vasile Pop, căutat şi acum, după ce vinerea trecută a plecat de la domiciliu. "A luat 4000 de euro de acasă şi a dispărut", mai declară ofiţerul.

Totodată, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, a informat, miercuri, printr-un comunicat, că doi dintre cei trei suspecţi au fost audiaţi şi informaţi despre învinuirile care li se aduc. În timp ce Jean Dominan a negat acuzaţiile, asociatul său, Richard Vereş, a recunoscut faptele.

"În cazul lui Vereş, procurorul de caz Alin Leucea a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile, ţinând seama de faptul că a colaborat cu organele de urmărire penală şi că a avut un rol secundar în activitatea infracţională, în sensul că punea în executare dispoziţiile inculpatului Dominan", a explicat prim-procurorul Vasile Popa.

Pop nu a avut o implicare efectivă în escrocherie. "Pop a preluat părţile sociale ale firmei, însă întreaga activitate a fost continuată de Dominan. Pe 2 august, a dispărut. Procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă în lipsă, pentru 10 zile de la data prinderii, însă judecătorul din cadrul Tribunalului Bihor a respins-o ca neîntemeiată", a mai arătat Vasile Popa.

Citiţi pe această temă şi articolul "Sentinţă în dosarul escrocilor care au înşelat 400 de oameni promiţându-le joburi în Germania. "Creierul" grupării – 10 ani cu executare!"