Ai imaginaţie, ştii să joci teatru ori să scrii eseuri? Atunci fă-ţi echipă şi roagă-ţi dirigintele să te înscrie la cel mai nou concurs lansat de poliţiştii bihoreni în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din municipiul Oradea.

Este vorba despre un concurs în care elevii din clasele V-VIII din şcolile bihorene sunt chemaţi să conceapă o scenetă, un eseu ori un mesaj antiviolenţă pornind de la trei cuvinte cheie.

Concursul este organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu". "Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor derulează deja o serie de activităţi informativ – preventive în şcolile gimnaziale bihorene, pe teme referitoare la siguranţa copiilor, menite să preceadă concursul preventiv", a explicat comisarul-şef de poliţie Ioana Indrieş, cea care coordonează proiectul.

Potrivit lui Indrieş, iniţiativa urmăreşte prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, iar elevii pot aborda transmiterea mesajului preventiv într-un mod creativ. "Copiii devin mai conştienţi şi mai responsabili, atât faţă de conduita proprie, cât şi faţă de cea a colegilor sau a prietenilor lor, fiind capabili să evite riscurile", a mai spus Indrieş.

Concursul  judeţean pentru elevii de gimnaziu va avea loc la 22 martie, la ora 12.00, în incinta Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu", din Municipiul Oradea. Fiecare şcoală gimnazială va putea participa cu un echipaj format din maxim cinci elevi care va fi însoţit obligatoriu de un cadru didactic din unitatea de învăţământ.

Pentru detalii şi informaţii cu privire la desfăşurarea concursului, unităţile de învăţământ interestate se pot adresa la numerele de telefon 0259/403.104 şi 0259/403.103 – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.