Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor au efectuat, miercuri, un număr de 9 percheziţii domiciliare, acţiunea fiind realizată într-un dosar deschis pe numele a şase orădeni bănuiţi de comerţ ilegal cu piese auto second-hand.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, în perioada 2015-2016, cei şase orădeni au achiziţionat maşini uzate din străinătate ori din ţară pe care apoi le-au dezmembrat, iar piesele le-au vândut pe diferite site-uri de comerţ online, totul fără a deţine societăţi comerciale şi fără a declara veniturile realizate astfel în calitate de persoană fizică.

"În urma percheziţiilor efectuate pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a celor în cauză, au fost ridicate în vederea cercetării diverse înscrisuri şi au fost identificate două autoturisme avariate, opt caroserii şi componente auto, în valoare de peste 50.000 lei, provenite din dezmembrări", se mai precizează în informare.

Ancheta continuă, poliţiştii urmând să stabilească paguba creată de cei şase orădeni cercetaţi acum pentru evaziune fiscală.