Acţiune amplă a poliţiştilor bihoreni care, în ultimele zile, au „descins” în pieţe, târguri, dar şi pe şoselele din judeţ, împreună cu reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi inspectorii Direcţiei Silvice Bihor, pentru a-i verifica pe transportatori şi comercianţi.

În urma controalelor, echipajele au ridicat 20 kilograme de produse din carne vândute neetichetate şi în condiţii insalubre, pentru care proprietarul a fost sancţionat, în plus, şi cu amendă în valoare de 600 lei.

Totodată, poliţiştii au mai ridicat şi 100 de pachete de ţigări nemarcate, telefoane mobile şi produse cosmetice pentru care comercianţii nu aveau documente de provenienţă, dar şi aproape 4.900 de petarde și artificii interzise.

Obiectele pirotehnice interzise la deţinere, comercializare şi folosire au fost găsite, vineri, într-o piaţă din localitatea Căpâlna, la un bărbat în vârstă de 44 ani din Răbăgani.

„Materialele pirotehnice, în valoare de 1.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii Postului de Poliție Căpâlna”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor.

De altfel, potrivit aceleiaşi informări, în timpul acţiunilor derulate în pieţele şi şoselele din zona Beiuş, echipajele au legitimat în total 134 de persoane, au controlat 63 de autoturisme, iar pentru neregulile constatate au aplicate 32 de sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 11.995 lei, din care 26 pentru contravenţii la regimul rutier, iar trei pentru contravenţii silvice.

În această categorie intră şi amenda încasată de un arădean din Sântana, prins pe DN76, în localitatea Câmpani, făcând mai multe curse cu brazi de Crăciun, în baza aceluiaşi aviz de însoţire a materialului lemnos. Poliţiştii i-au confiscat toţi cei 192 de brazi, care au fost predați în custodia Ocolului Silvic Sudrigiu.