Peste 30 de poliţişti, colegi de-ai lor de la Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Bihor, jandarmi şi reprezentanţi ai Serviciului pentru Imigrări Bihor au participat, marţi dimineaţă, la o acţiune desfăşurată în Oradea şi comunele din jur, având ca scop prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ, menţinerea siguranţei traficului rutier şi a ordinii şi liniştii publice în preajma Sărbătorilor Pascale.

În timpul raziei derulate între orele 8 şi 14, poliţiştii au legitimat peste 170 de persoane, au fost controlate două trenuri de călători, 6 societăţi comerciale, 63 de autovehicule şi sistemele de securitate la 12 obiective din Oradea. 

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, pentru neregulile constatate au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 19.880 de lei, pentru activităţi comerciale ilicite, nereguli la paza obiectivelor, încălcări ale Codului Rutier şi ale Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În timpul acţiunii, poliţiştii au dibuit şi un hoţ în vârstă de 42 din Diosig care, marţi dimineaţă, în jurul orei 9.30, a furat portmoneul unei femei în timp ce se afla într-o biserică din Oradea. 

Bărbatul s-a ales acum cu dosar penal pentru furt, la fel precum cei doi tineri de 19 respectiv 13 ani, surprinşi în zona căii ferate din Oşorhei, cu 20 de metri de cablu de telecomunicaţii din cupru, pe care îl "porţionau" ca să îl poată transporta şi preda la un centru de colectare a fierului vechi. Prejudiciul provocat în acest ultim caz a fost estimat la 300 de lei.