Agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului şi ai Poliţiei Locale au ridicat în doar două zile 48 de persoane care apelau la mila publică de pe raza municipiului Oradea. Patru dintre cerşetori erau minori.

Hrăniţi, igienizaţi, amprentaţi...

Potrivit unui comunicat al Primăriei, acţiunea organizată în cadrul campaniei "Zone vulnerabile sub lupa Poliţiei Locale" a avut ca scop limitarea fenomenului cerşetoriei.

"Poliţia Municipiului Oradea împreună cu Poliţia Locală Oradea au desfăşurat atât ieri, 4 martie, cât şi azi, 5 martie, o acţiune în sistem integrat, în vederea stopării fenomenului cerşetoriei, prin identificarea şi luarea de măsuri legale faţă de persoanele care nu îşi justifică prezenţa pe raza municipiului Oradea, respectiv a persoanelor fără adăpost şi a cerşetorilor", se menţionează în comunicat.

Cele 48 de persoane provenind din Oradea, Tinca, Diosig, Săcuieni şi Tileagd au fost transportate la Adăpostul de Noapte din strada Gutenberg, unde au primit o masă şi un ceai cald prin grija Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea.

"La faţa locului au fost prezenţi şi poliţiştii de la Serviciul Criminalistică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Bihor, care s-au ocupat de identificarea şi amprentarea persoanelor şi introducerea acestora într-o bază de date în vederea prevenirii sau descoperirii diverselor infracţiuni", se mai menţionează în comunicat.

"Sunaţi la 0259.969!"

După igienizare, persoanele identificate au fost îndrumate către localităţile de domiciliu, iar pentru clarificarea situaţiei celor patru minori a fost solicitat sprijinul DGASPC Bihor.

Poliţia Locală Oradea face un apel la orădeni să anunţe numărul de telefon 0259.969 al Dispeceratului Poliţiei Locale sau prin aplicaţia Oradea City Report prezenţa persoanelor fără adăpost pe raza municipiului Oradea.

Având în vedere temperaturile scăzute din timpul nopţii, acestea vor fi ridicate din oraş şi îndrumate către Adăpostul de Noapte, unde vor fi cazate pentru a nu îşi pune sănătatea şi viaţa în pericol.

Adăpostul din strada Gutenberg are 71 de locuri din care noaptea trecută au fost ocupate doar 43.