Bihorenii sunt disciplinaţi când ies la terase. Controalele făcute de poliţişti vineri seară, cu scopul de a verifica modul în care comercianţii şi consumatorii respectă regulile impuse în timpul stării de alertă, s-au lăsat doar cu două sancţiuni pentru nepurtarea măștii de protecție.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Poliţia Bihor, echipele mixte de control au verificat 98 de societăţi comerciale din zonele aglomerate ale judeţului Bihor şi au aplicat, în total, 61 de sancţiuni. Din acestea, două au fost avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, adică nepurtarea măştii de protecţie.

În schimb, echipele au mai dat 54 de amenzi, în valoare de peste 19.000 de lei, pentru nereguli în trafic, mai precis nerespectarea prevederilor OUG nr 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, alte 4 sancţiuni în valoare de 4.000 de lei s-au dat pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar o amendă de 1.500 de lei a încasat-o un comerciant, pentru lipsa casei de marcat.

Autorităţile primit că vor continua controalele în Bihor, scopul fiind prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

La acţiunea de vineri seară, desfăşurată sub autoritatea Instituţiei Prefectului Bihor, au participat echipajele mixte formate din 107 poliţişti, 21 de jandarmi, şapte poliţişti locali, trei pompieri militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", doi comisari de la Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, doi inspectori ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, doi inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică, precum şi doi inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă. 

Bihorenii care sesizează nereguli sau nerespectarea normelor de protecţie sanitară pot contacta autorităţile la Telefonul Verde 0800.800.165.