Poliţiştii rutieri au finalizat cercetările la faţa locului în cazul accidentului mortal produs marţi dimineaţă pe DN 79, între Salonta şi Oradea, unde un BMW X6 s-a izbit frontal de o autoutilitară Dacia, stabilind că evenimentul soldat cu moartea şoferului din dubiţă s-a produs din vina conducătorului auto din BMW, un tânăr de 24 ani, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum.

Potrivit comunicatului transmis, marţi, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, tragedia s-a produs la ora 7.15, în afara localităţii Mădăras.

„Un tânăr de 24 de ani, cetățean străin cu rezidență în municipiul Timișoara, în timp ce conducea un autoturism echipat cu anvelope de vară, pe direcția Oradea - Arad, într-o curbă la dreapta, nu a adaptat viteza la condițiile de carosabil acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare”, se arată în informare. 

Astfel, bolidul a pătruns pe sensul opus de circulație, unde s-a izbit frontal de o dubiţă condusă regulamentar, din sens opus, de un salontan de 41 de ani.

În urma accidentului rutier, salontanul a suferit leziuni care i-au provocat decesul. Tânărul şofer din BMW, în schimb, a scăpat cu leziuni ușoare.

Polițiștii rutieri continuă cercetările în cauză pentru documentarea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Circulația în zona producerii evenimentului rutier a revenit la normal.