Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea care efectuează ancheta în cazul accidentului mortal provocat de interlopul Iuliu Kiss au descoperit o serie de nereguli în modul în care au decurs cercetările făcute de poliţiştii rutieri, motiv pentru care s-au autosesizat şi îi cercetează pentru abuz în serviciu.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, a declarat, joi, pentru BIHOREANUL că sesizarea va fi analizată în cadrul dosarului deschis pe numele lui Kiss. "Procurorii au sesizat faptul că poliţiştii au dat dovadă de lipsă de operativitate în timpul cercetărilor pe care le-au efectuat la faţa locului", a declarat Gavra.

Potrivit magistratului, printre aspectele care se vor verifica este şi omisiunea poliţiştilor de a-l obliga pe Iuliu Kiss să sufle în etilotest pentru stabilirea alcoolemiei, acesta fiind transportat abia după o oră de la accident la spital, unde i s-au prelevat probe biologice.

De asemenea, procurorii au arătat şi faptul că, deşi accidentul s-a produs sâmbătă seara, dosarul deschis pe numele lui Kiss a fost înregistrat oficial abia marţi dimineaţa, odată cu prezentarea şoferului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pentru audieri, după ce, înainte cu o seară, poliţiştii dispuseseră şi reţinerea acestuia.

Procurorii au reclamat şi faptul că poliţiştii au comis o serie de abateri de la procedura penală în timpul cercetărilor. Imediat după accident, Kiss a fost anunţat să se prezinte pe 14 iunie pentru a da declaraţii în calitate de făptuitor, după care în seara zilei de 13 iunie a fost sunat să se prezinte la Poliţie, unde a dat deja declaraţii de învinuit şi a fost reţinut, deşi dosarul a fost înregistrat oficial, aşa cum prevede procedura, abia pe 14 iulie, la ora 10.30, la Parchet, când a şi fost prezentat procurorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Reprezentanţii Poliţiei Bihor au refuzat să comenteze situaţia. "Este dreptul lor să se autosesizeze şi să facă cercetări pentru a stabili dacă aspectele sesizate sunt reale", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.