Poliţiştii orădeni au făcut publică fotografia adolescentei care şi-a înjunghiat bunica şi a dispărut, cerând ajutorul orădenilor ca să o găsească. Bordaş Abigail a plecat de acasă miercuri, în jurul orei 18.30, şi de atunci nu a mai revenit.

Adolescenta are aproximativ 1,60 m înălţime, 53 kg, faţă ovală, ochi căprui, păr şaten închis, de lungime medie, rasă în partea stângă, constituţie slabă, nu are semne particulare şi a plecat de acasă îmbrăcată în maiou negru, blugi scurţi, pantofi sport, negri cu alb.

"Minora a mai fost plecată de la domiciliu în repetate rânduri, fiind găsită de poliţişti de fiecare dată, pe raza municipiului Oradea. Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea minorei sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă - 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie", se arată în comunicatul transmis de Poliţie.

De precizat că, deși fapta comisă de adolescentă este gravă, ea nu va răspunde penal.

După cum BIHOREANUL a mai scris, fetița a fugit imediat după incident.

Între timp, bunica fetei a fost mutată de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Județean la Chirurgie, starea femeii fiind stabilă.

În timp ce autorităţile judiciare refuză să facă orice declaraţie publică, BIHOREANUL a aflat că adolescenta, crescută de o mamă singură şi de bunică, ar fi comis fapta de o violenţă ieşită din comun pentru că nu a fost lăsată să-şi vadă tatăl.

Bărbatul ar fi părăsit-o pe mama fetei când aceasta era gravidă şi a avut proces cu femeia, care a solicitat instanţei să emită ordin de restricţie, pentru a-i interzice să o mai vadă. Ulterior, tot femeia l-a dat în judecată ca să fie obligat să-şi exercite drepturile părinteşti.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, miercuri seară, adolescenta a vrut să iasă din casă ca să-i facă o vizită tatălui său, iar pentru că bunica a refuzat-o, a împins-o şi a trântit-o de pământ, iar apoi a înjunghiat-o de mai multe ori în spate, în zona cavităţii toracice.