Un bărbat de 49 ani din Ungaria, prins anul trecut cu aproape 13.000 pachete de ţigări dosite în maşină, ar putea ajunge în faţa instanţei de judecată.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au anunţat, vineri, că au finalizat ancheta începută pe 12 mai anul trecut, când maghiarul a fost prins la Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai la volanul unei autoutilitare în care avea 12.950 de pachete de ţigări de contrabandă, mărcile „Jing Ling”, „7 Fest”, „Nz Black”, ascunse între compartimentul de marfă şi spaţiul destinat pasagerilor.

Întrebat de ţigări, bărbatul a declarat atunci că nu îi aparţin, pretinzând că venise în România trimis de un conaţional care i-a plătit 20.000 forinţi (aproximativ 350 lei) pentru a-i transporta mobilă.

Ţigările au fost confiscate iar maşina reţinută până la lămurirea cazului. Acum, poliţiştii au finalizat ancheta şi au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspectului pentru tentativă la contrabandă.

Din calculele poliţiştilor, dacă ţigările ar fi ajuns pe piaţa neagră, ar fi provocat un prejudiciu de 148.743 lei, reprezentând taxe vamale, accize și TVA.