Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au finalizat cercetările şi au cerut procurorilor trimiterea în judecată a unui afacerist ucrainean, care îşi folosea punctul de lucru din comuna Borş al firmei sale pentru depozitarea ţigărilor de contrabandă, în urma percheziţiilor organizate aici fiind găsite peste 220.000 de pachete de ţigări dosite în baloţi de hârtie.

Anunţul privind finalizarea anchetei a fost făcut joi de poliţişti, prin intermediul unui comunicat transmis de IPJ Bihor. "Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au finalizat cercetările faţă de un bărbat de 48 de ani, din municipiul Bucureşti, cetăţean român şi ucrainean, bănuit de comiterea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia", se precizează în informare. 

Ucraineanul este administratorul unei firme din comuna Săpânţa, judeţul Maramureş, înfiinţate de doar câteva luni şi, potrivit poliţiştilor, ar fi adus în depozitul din Bihor ţigările pe 5 decembrie 2019, ascunse în 64 de baloţi de hârtie. Marfa, care urma să fie plasată pe piaţa neagră, a fost descoperită şi confiscată, însă, de poliţiştii din Bihor, în urma unei percheziţii efectuate la punctul de lucru al societăţii.

Prejudiciul cauzat în acest mod bugetului consolidat al statului este de 3.401.679 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a bărbatului de 48 de ani.