Municipalitatea continuă campania de eradicare a cerşetoriei. Poliţiştii comunitari au adunat de pe străzile orădene în cursul acestei săptămâni nu mai puţin de 41 de persoane care apelau la mila publică.

"În cadrul acţiunii la care au participat patru echipaje de poliţişti comunitari au fost identificaţi 12 copii şi 29 persoane adulte, cărora li s-au întocmit procese verbale, fiind sancţionaţi cu amendă contravenţională de 100 de lei, fiecare. Valoarea totală a amenzilor este de 2.900 lei, din care 650 lei au fost achitaţi pe loc, din sumele pe care aceştia le aveau asupra lor", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Cerşetorii au fost identificaţi în zone aglomerate din oraş cum ar fi Piaţa Bucureşti, Piaţa Decebal, Piaţa Unirii, pietonalul străzii Republicii, intersecţia străzii Nufărului cu strada Ciheiului şi pe mijloacele de transport în comun.

Milogii au fost sancţionaţi în baza Legii 61 din 2001 care prevede la articolul 2 că "apelarea în mod repetat la mila publică de către o persoană aptă de muncă sau determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte" constituie contravenţie.

Poliţiştii comunitari fac un apel la orădeni să nu ofere bani sau bunuri milogilor deoarece în acest fel încurajează fenomenul cerşetoriei.