Lemne de foc - peste 30 de metri cubi - expediate fără documente de provenienţă legală de o firmă din Beiuş au fost confiscate valoric, iar trei şoferi care transportau lemne şi cherestea fără documente au rămas fără marfă în urma unei acţiuni comune a poliţiştilor de la Compartimentul Delicte Silvice şi de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor. 

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, echipele mixte au verificat la firma din Beiuş vânzările făcute în luna iunie, constatând că "societatea respectivă ar fi expediat 30 de metri cubi de lemne de foc, de esență carpen, fără proveniență legală". 

Ca urmare, administratorul societăţii s-a ales cu o amendă în valoare de 2.500 lei, iar materialul lemnos, de 5.700 lei, a fost confiscat valoric. 

În timpul acţiunii poliţieneşti, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au mai confiscat 3 metri cubi de lemn de salcâm de la un orădean oprit cu maşina pe drumul judeţean 767, în localitatea bihoreană Tilecuș, alţi 3 metri cubi de fag transportaţi ilegal au fost luaţi din maşina unui tânăr de 24 ani din Uileacu de Beiuş oprit pe drumul judeţean 709/A - Uileacu de Beiuș, respectiv 4,1 metri cubi de cherestea de brad, găsiţi fără documente de transport în maşina unui bărbat de 43 ani din Arieşeni, oprită în trafic pe DN76, în Ştei. 

Toţi cei trei şoferi au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost predat în custodia Ocoalelor Silvice de stat.