Peste 17 metri cubi de lemne de foc şi cherestea, transportaţi fără documente legale, au fost confiscate de poliţiştii de la Compartimentul Delicte silvice, într-o acţiune realizată, marţi, pe şoselele din judeţ.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, în timpul acţiunii derulate împreună cu comisarii Gărzii Forestiere Oradea, în Oşorhei, poliţiştii au confiscat 5 metri cubi de lemn de foc din maşina unui bărbat din Ceica, după ce au descoperit că acesta le transporta cu un aviz de însoţire pe care îl mai folosise şi cu ocazia unui alt transport. 

"Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de 845 de lei, a fost confiscat și predat în custodie la Ocolul Silvic Oradea", spun poliţiştii. 

Aceeaşi metodă a folosit-o şi un bărbat în vârstă de 33 ani din Vârciorog, dar şi un sătean din comuna Derna, ambii fiind amendaţi cu câte 1.000 lei şi lăsaţi fără marfa pe care o transportau.

Alţi doi bihoreni, de 31 respectiv 44 ani, ambii din Ştei, nici nu s-au deranjat să-şi procure documente. Primul a fost oprit pe DN76, în comuna Lunca, şi a rămas fără 2,17 metri cubi de lemne de foc, de esență gorun, iar celălalt fără 2,07 metri cubi de cherestea de rășinoase, alegându-se, în schimb, cu câte o amendă de 1000 lei. 

Materialul lemnos a predat la Ocolul Silvic Beiuș.