O acţiune de amploare la care au participat peste 40 de poliţişti din Beiuş şi localităţile rurale adiacente, jandarmi, personal silvic şi reprezentanţi ai RAR Bihor s-a încheiat, joi, cu prinderea a 9 hoţi care acţionau în zonă, dintre care 6 sunt profilaţi pe material lemnos şi suspectaţi că au "ras" lemne în valoare de 6700 lei din pădurile comunei Holod. Doi dintre cei 9 suspecţi au fost arestaţi.

"Acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi accidentelor rutiere din zonă, respectiv menţinerea climatului de ordine şi linişte publică", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

În timpul operaţiunii, poliţiştii au legitimat 249 de persoane, au controlat 192 de autovehicule, 12 societăţi comerciale sau producători agricoli, iar 22 de suspecţi au fost conduşi la sediul poliţiei.

"Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.430 lei, s-au confiscat 8,9 metri cubi de lemne de foc şi alte bunuri în valoare de 1.041 lei. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

De asemenea, poliţiştii au descoperit 9 furturi, din care 6 de material lemnos şi unul din avutul privat.

Un astfel de caz a fost descoperit la Holod unde au fost prinşi 6 hoţi de lemne care, în ultimele patru zile, au decimat pădurea comunală. Din lemnele furate, poliţiştii au reuşit să recupereze 6,7 metri cubi. "La cercetările de la faţa locului, inspectorii silvici au numărat 18 de cioate, prejudiciul fiind estimal la aproximativ 10.000 lei", a explicat şeful Poliţiei Beiuş, comisarul Remus Indrei.

Tot în Holod, poliţiştii au descoperit un hoţ căutat pentru o spargere comisă anul trecut în satul Lupoaia. Este vorba despre un adolescent care a furat bunuri de 400 lei, prejudiciu recuperat parţial de poliţişti.

Acţiunile poliţiştilor au continuat şi în pieţele din Beiuş unde oamenii legii au prins doi hoţi, dintre care unul tocmai în momentul în care fura un portmoneu cu acte şi 1.010 lei din geanta unei femei. "Ambii suspecţi au fost arestaţi de Judecătoria Beiuş pentru o perioadă de 29 de zile", a explicat şeful Poliţiei Beiuş.