Aproape 350 de metri cubi de lemne de foc şi cherestea de răşinoase au fost vândute fără acte de proprietarii unui depozit din localitatea Talpoş. Poliţiştii au confiscat banii încasaţi, iar firma s-a ales cu o amendă de 12.000 lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, descoperirea a fost făcută, marţi, în timpul unui control efectuat de poţiştii Serviciului de Ordine Public, colegii lor de la Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Bihor şi comisari ai Gărzii Forestiere Oradea pentru verificarea respectării legislației în domeniul silvic .

"În urma verficărilor efectuate, s-a constatat că agentul economic a expediat, în perioada 1 - 29 septembrie anul curent, 200 de metri cubi de lemne de foc, de esență fag și 149 de metri cubi de cherestea rășinoase, fără documente legale de proveniență", se precizează în informare. 

Prinşi de poliţiştii, patronii firmei s-au ales cu o amendă de 12.000 lei, iar poliţiştii au confiscat valoarea lemnelor vândute fără acte, în sumă de 140.000 de lei.