Începând de vineri, toţi poliţiştii rutieri din Bihor sunt în stradă, în cadrul unei ample acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere derulate la nivel naţional. Echipajele vor vâna vitezomani, dar şi şoferi care urcă băuţi sau drogaţi la volan.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de comisarul şef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, acţiunea se va desfăşura pe o perioadă de trei zile şi are ca scop prevenirea şi combaterii accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, a consumului de alcool sau de substanţe cu efect psihoactiv.

"Vor fi folosite echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemometrele portabile model TruCAM", se precizează în informare.

De asemenea, poliţiştii vor avea asupra lor aparatele etilotest, etilometru şi drugtest, pentru depistarea şi sancţionarea celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Datele statistice făcute publice, vineri, de Poliţia Română, în primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în ţara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut).